Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ετοιμες οι ΗΠΑ για νέες κυρώσεις εναντίον της Συρίας, που βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο τον Αραβικό Σύνδεσμο

Ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής και νέων κυρώσεων εναντίον της Συρίας, όπου η βία συνεχίζεται αδιαλείπτως, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ βρήκε ανέλπιστα θεαματική υποστήριξη από τον Αραβικό Σύνδεσμο.
Με φραστική ρητορική άκρως διαφοροποιημένη από εκείνη του προκατόχου του Αμρ Μούσα, ο νέος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ ελ Αραμπι, που επισκέφθηκε χθες τη Δαμασκό, βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο μίλησε για τη «σημασία της σταθερότητας στη Συρία», ως «αναγκαία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στις λοιπές αραβικές χώρες». Καταδικάζοντας δε κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών, «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη νομιμότητα από έναν ηγέτη, επειδή κάτι τέτοιο το αποφασίζει ο λαός», είπε.
Παρεμπιπτόντως, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε χθες τη Συρία «για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων», μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Δαμασκό: «Ολο και περισσότερο ο πρόεδρος Ασαντ χάνει τη νομιμότητά του απέναντι στο λαό του και έχει χάσει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων», είπε.
Στο μεταξύ, στις περιφέρειες αλ-Ταγιάνα και Μπουσάιρα, ανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με τη σουνιτική ενδοχώρα του Ιράκ, εκρήξεις βομβών προκάλεσαν ζημιές σε δύο μικρούς αγωγούς φυσικού αερίου. Και στο Τζέμπελ αλ Ζαουία, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με πηγές αντικαθεστωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου