Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ιαπωνία: Η Ρωσία δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμιά "παραβίαση" από πλευράς μαχητικών

Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν στην περιοχή όπου διεξάγονταν κοινά ναυτικά γυμνάσια δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, αλλά δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax σήμερα Τετάρτη, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Ρωσικού στόλου του Ειρηνικού. Ο Ρομάν Μαρτόφ, εκπρόσωπος του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, φέρεται να δήλωσε, κατά το πρακτορείο, ότι τα μαχητικά "έκαναν τις προγραμματισμένες πτήσεις στους στην περιοχή της συνήθους δραστηριότητας του [Ρωσικού] στόλου.
Δεν υπήρξαν παραβιάσεις των διεθνών κανόνων για τη χρήση του εναέριου χώρου ή των κανονισμών πτήσεων από τη Ρωσική πλευρά".

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, η εφημερίδα Sankei ανέφερε ότι Ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούσαν περιπολία εισήλθαν σε εναέριο χώρο όπου αμερικανικές και ιαπωνικές δυνάμεις συμμετείχαν σε κοινά γυμνάσια προκαλώντας την μερική αναστολή τους. Ο Ιάπωνας υπουργός Γιοσίτο Σενγκόκου είπε ότι Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στο συγκεκριμένο εναέριο χώρο την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σταλούν αεροσκάφη από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας που μετείχαν στις ασκήσεις για να τα αναχαιτίσουν, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Οι σχέσεις Ιαπωνίας-Ρωσίας επιδεινώθηκαν το Νοέμβριο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ επισκέφθηκε ένα από τα τέσσερα νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες, προκαλώντας οργή στο Τόκιο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Σεΐτζι Μαεχάρα επιθεώρησε τα νησιά από αεροσκάφος το Σάββατο - η εφημερίδα Σανκέι εκτίμησε ότι η Ρωσική ενέργεια μπορεί να σχετίζεται με αυτήν την κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου