Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διαρροή εκατοντάδων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών




Την ώρα που blogs στο Διαδίκτυο δημοσιεύουν την είδηση ότι οι Anonymous εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για φυσική υπεξαίρεση εγγράφων από άτομα εντός του υπουργείου και όχι ηλεκτρονική. Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει είναι αρχεία εικόνας και όχι κειμένου, γεγονός που παραπέμπει σε σκανάρισμά τους, είτε για διαρροή, είτε για αρχειοθέτησή τους. Η αναφορά των blogs συνοδεύεται από κείμενο που φέρεται ότι έχουν γράψει οι Anonymous, μαζί με δύο εκ των εγγράφων, ως πειστήρια της διαρροής. Τα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών έχουν διαρρεύσει ηλεκτρονικά και αποτελούν μέρος της αλληλογραφίας του υπουργείου Οικονομικών. Αρκετά από αυτά τα έγγραφα δεν είναι ολοκληρωμένα, καθώς αναφέρονται σε άλλα που τα συνοδεύουν και αυτά δεν περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν αυτές τις ψηφιακές τεχνολογίες, τέτοιου τύπου επιθέσεις, είναι δυνατόν να γίνουν με κακόβουλο λογισμικό APT (Advanced persistent threat). Αυτού του τύπου οι ιοί βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στους servers, αποστέλλουν στους «αφέντες» τους τα στοιχεία για τα οποία είναι δημιουργημένοι και δεν αφήνουν ίχνη. Τέτοιου είδους λογισμικό χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας και δεν είναι από αυτές που συνηθίζουν να κάνουν οι Anonymous.
Σε λογαριασμό στο Facebook που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και φέρει την ονομασία «Anonymous - #OpGreece» έχει δημοσιευθεί το συνοδευτικό κείμενο στα ελληνικά, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας. Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι;
Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε την κόλαση!
Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ. Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση πρίν να είναι πολύ αργά.
Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχω να πώ τίποτα περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου