Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Πούτιν απέπεμψε τον υπουργό Αμυνας



Του αποδίδεται «αδυναμία συνεργασίας» με την στρατιωτική ηγεσία
Ο Πούτιν απέπεμψε τον υπουργό Αμυνας
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον νέον υπουργό Αμυνας, τον ως τώρα κυβερνήτη της περιφέρειας περιχώρων της Μόσχας Σεργκέϊ Σαϊγκού
Με μία ασυνήθιστα γρήγορη κίνηση ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιναπέπεμψε τον υπουργό Αμυνας κ. Ανατόλι Σερντιουκόφ, διορίζοντας νέον υπουργό Αμυνας τον κυβερνήτη της περιφέρειας περιχώρων της Μόσχας και πρώην υπουργό Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέϊ Σαϊγκού. Ο νέος υπουργός θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της μετασοβιετικής Ρωσίας, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι αποπεμφθείς υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, επρόκειτο εντός του Δεκεμβρίου να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα για συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μετά από ελληνική πρόσκληση. Επρόκειτο μάλιστα να επισκεφθεί και το Αγιο Όρος.

Οι φημολογίες για «κακό κλίμα» στο πανίσχυρο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, «αδυναμία συνεργασίας», του πρώτου πολιτικού υπουργού στο αξίωμα αυτό με την στρατιωτική ηγεσία συνοδεύουν τον κ. Σερντιουκόφ σχεδόν από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, το 2007.

Το ποτήρι φαίνεται ότι ξεχείλησε με το σκάνδαλο στην εταιρία «Oboronservise LTD», η οποία διαχειρίστηκε ακίνητη περιουσία του Στρατού, φέρεται να έχει στελεχωθεί με φιλικά προς τον πρώην υπουργό πρόσωπα και ερευνήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου από τις υπηρεσίες ασφαλείας για οικονομικές απάτες. Ο στρατιωτικός εισαγγελέας της Μόσχας Αλέξανδρε Αρουτιουνιάν είχε δηλώσει ότι «η διαφθορά διεισδύει και τα προϊστάμενα όργανα της στρατιωτικής διοίκησης, ακόμη και στην κεντρική διεύθυνση του υπουργείου Άμυνας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου