Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

70 Έλληνες τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στη Βηθλεέμ, λόγω της ακύρωσης των πτήσεων από το Τελ Αβίβ προς Ελλάδα


Έλληνες θύματα της κρίσης στο Ισραήλ  70 Έλληνες τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στη Βηθλεέμ, λόγω της ακύρωσης των πτήσεων από το Τελ Αβίβ προς Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που συνδέονται με Τελ Αβίβ, στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Της Ασημίνας Ρούσσου
Η οδηγία για την ασφάλεια των πτήσεων , αρχικά, ίσχυε για όλα τα δρομολόγια και όλες τις εταιρείες.
Όμως, όταν δόθηκε ξανά η άδεια να πετάξουν τα αεροπλάνα, το γκρουπ των 70 Ελλήνων τουριστών συνέχισε να μένει εγκλωβισμένο στη Βηθλεέμ αφού μετά από ακύρωση με την Aegean, η αμέσως επόμενη πτήση δεν μπόρεσε να τους δεχτεί λόγω πληρότητας θέσεων.
Σύμφωνα με τους Έλληνες ταξιδιώτες, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία για την τύχη των επιβατών.
Αυτό που ζητούν δικαιωματικά οι 70 Έλληνες είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια στην Ελλάδα και όχι να βρίσκονται σε μια χώρα σε κρίση, χωρίς ξενοδοχείο, ασφάλεια και γνώση για το πότε και πως θα γυρίσουν.
Η κατάσταση στη Γάζα φαίνεται ότι έχει φέρει αυτή την κρίση αφού πολλοί Ισραηλινοί έρχονται για διακοπές στη χώρα μας και  έχουν κατακλείσει όλες τις πτήσεις προκειμένου να φύγουν από το Ισραήλ για να αποφύγουν του κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κρίση.
Τι γίνεται όμως με τους Έλληνες που περιμένουν; Παρ’ όλο που το ελληνικό προξενείο αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, δεν έχει δώσει κάποια απάντηση στους 70 Έλληνες που αγωνιούν για την τύχη τους.

Αναμένεται να συνεχιστούν τα προβλήματα των πτήσεων καθώς είναι μια περίοδος πλούσιου τουρισμού.

H Aegean γύρω στις 9 το βράδυ ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου