Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Σκόπια: Δύο οι μνηστήρες για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου

Σκόπια: Δύο οι μνηστήρες για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου
Οι δύο αυτές εταιρίες που έχουν προ-επιλεγεί για την επόμενη φάση του διαγωνισμού θα κληθούν, το επόμενο διάστημα, από το Δημόσιο της ΠΓΔΜ για περαιτέρω διαβουλεύσεις όπου θα εξεταστούν οι προσφορές τους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η επιλογή του αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η "Akso Energy" είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία διανομής φυσικού αερίου στην Τουρκία με πάνω από 500.000 πελάτες. Η εταιρία αυτή δραστηριοποιείται και στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία.
Η "CPL Konkordija" είναι πολυεθνική εταιρία, με έδρα την Ιταλία, η οποία απασχολεί 1.600 εργαζομένους. Η εταιρία διανέμει κάθε χρόνο 45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού και έχει 185.000 πελάτες.
Το έργο φυσικού αερίου στα Σκόπια θα κατασκευαστεί στη βάση σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η κατασκευή του δικτύου θα ξεκινήσει το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Ωστόσο, μέρος του δικτύου διανομής φυσικού αερίου θα αρχίσει να λειτουργεί το 2016.
Η συμφωνία δημοσίου - ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση του δικτύου και της διανομής φυσικού αερίου θα ισχύει για 20 χρόνια.
Μετά από αυτή την περίοδο, όλο το σύστημα φυσικού αερίου θα περάσει στην κατοχή του Δημοσίου της ΠΓΔΜ.
Το δίκτυο φυσικού αερίου θα καλύπτει όλους τους Δήμους των Σκοπίων και ακόμη επτά γειτονικούς Δήμους της πρωτεύουσας της χώρας (συνολικά 17 Δήμους), ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται η επέκταση του δικτύου σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου