Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

10.000 μετανάστες επαναπατρίστηκαν από τον Αύγουστο


Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες μετανάστες επαναπροωθήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και πριν από ένα μήνα στις χώρες καταγωγής τους - οι 565 από τους συνολικά 10.118 μόνο τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (78), την Αλβανία (64) και την Αλγερία (24). Ενδεικτικά, αναφέρθηκε από την Αστυνομία ότι οι υπόλοιποι 16 επέστρεψαν σε Γεωργία, 10 στην Κίνα, 7 στο Ιράκ, 5 στην Αίγυπτο, 5 στο Μαρόκο, 7 στο Μπανγκλαντές, 2 στο Αφγανιστάν, 5 στη Βουλγαρία, από 1 σε Γκάμπια και ΗΠΑ, 7 στην Ινδία, 3 στο Ιράν, 2 στην Ιταλία, 1 στο Καζακστάν, τρεις στη Μολδαβία, 2 στη Νιγηρία, 4 στην Ουκρανία, 1 στην Πολωνία, 2 στη Ρουμανία, 1 στη Ρωσία, 2 στη Σερβία, 2 στο Σουδάν, 2 στη Σουηδία, 4 στην Τουρκία και 3 στην Τυνησία.
Εις βάρος των μεταναστών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στην Ελλάδα. Με εξαίρεση τους υπηκόους Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, οι υπόλοιποι επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Την επιστροφή των υπόλοιπων 65 πραγματοποίησε η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το ίδιο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους ακόμη 301 μεταναστών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου