Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Βασίλειο βρωμιάς, παραβατικότητας και εκμετάλλευσης

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Απρόβλεπτες διαστάσεις, οι οποίες αποκρύπτονται σκοπίμως από την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνει η υποτιθέμενη «προσωρινή» στέγαση παράνομων μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα.
Στις τρεις πτέρυγες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς πάνω από 2.300 παράνομοι. Από πληροφορίες, στον Ά Τομέα υπάρχουν 900 άτομα, στο Β' 700 και πριν από λίγες μέρες στον «κόκκινο» Γ΄ Τομέα έχουν συγκεντρωθεί από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, Γεωργιανοί και Ρουμάνοι παραβατικοί, οι οποίοι, αφού εξέτισαν ποινές για κλοπές και ληστείες, «σωφρονίστηκαν», έγιναν καλοί άνθρωποι και στοιβάχτηκαν στην μεγάλη χοάνη των Θρακομακεδόνων. Οι «τρόφιμοι» της κόκκινης γραμμής πρέπει να ξεπερνούν τα 350 άτομα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εδώ και 2 μήνες η πολιτεία έκοψε το κονδύλι από την ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού που απολύμαινε τους χώρους. Τώρα η καθημερινή καθαριότητα έχει ανατεθεί σε ομάδα εθελοντών ...Πακιστανών οι οποίοι φροντίζουν για τη στοιχειώδη υγιεινή με τραγικά αποτελέσματα. «Οι τουαλέτες βρωμοκοπάνε με κίνδυνο τη μετάδοση ασθενειών. Φανταστείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι», αναφέρουν πηγές από τα κτίρια. Αντίτιμο στην «Καλλιόπη», διπλή μερίδα από το συσσίτιο για κάθε Πακιστανό.
Κατά πρόχειρους υπολογισμούς, το κόστος του φαγητού για 2.300 αλλοδαπούς αγγίζει ημερησίως τα 12.000 ευρώ και παρέχεται μετά από σύμβαση, που λογικά έχει συναφθεί, με γνωστό πολυτελές restaurant-cetering της Νέας Κηφισιάς στου οποίου το χώρο το καλοκαίρι γίνονται γάμοι! Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό αντιστοιχεί σε 5-6 ευρώ κατ' άτομο.
Το πρωινό περιλαμβάνει σάντουιτς και χυμό και δύο γεύματα μεσημέρι και βράδυ. Τους κρατουμένους έχουν αναλάβει να φυλάνε πάνω από 30 αστυνομικοί σε κάθε τομέα, στη βάρδια, δηλαδή συνολικά 100 αστυνομικοί καθημερινά.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται την Αμυγδαλέζα συμβασιούχοι υπάλληλοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης και μεταφραστές από Μ.Κ.Ο. Αυτό που έχει δημιουργήσει εντύπωση είναι ότι μέλη από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αφήνουν τηλέφωνα δικηγόρων με τους οποίους προφανώς συνεργάζονται σε μια ασταμάτητη και επικερδή φάμπρικα αιτήσεων για άσυλο,  αλλά και για επαναπροώθηση στις χώρες τους. «Κάθε κεφάλι αλλοδαπού, όπως τους αποκαλούν, φθάνει τα 500-700 ευρώ. Τους ξεζουμίζουν, με αποτέλεσμα μηδέν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές περιγράφοντας πρωτοφανείς σκηνές εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου