Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στρατιωτική βοήθεια της Μόσχας στον Λίβανο

Τη ρωσική συνδρομή στο στρατό του Λιβάνου ανακοίνωσε την 16η/11/2010 το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι μετά το πέρας της επίσκεψης του τελευταίου στη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λιβανέζου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι “η Ρωσία αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν βοήθεια στο στρατό του Λιβάνου”. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για την προσφορά έξι ελικοπτέρων Μi-24, 31 αρμάτων μάχης T-72, 36 πυροβόλων για οβίδες 130 χιλιοστών και ποσότητα σχεδόν πεντακοσίων χιλιάδων πυρομαχικών για όπλα μεσαίου διαμετρήματος και 30.000 οβίδες πυροβολικού για πυροβόλα 130 χιλιοστών.

Τον Φεβρουάριο η προεδρία του Λιβάνου είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία είχε ανταποκριθεί σε αίτημά της αντί των μαχητικών αεροσκαφών MIG-29 που είχε υποσχεθεί το 2008 να προσφέρει τα ελικόπτερα Μi-24 στον τύπο των οποίων, όπως δήλωσε ο Χαρίρι τις παραμονές της επίσκεψής του στη Μόσχα, ήδη εκπαιδεύονται πιλότοι.

Ύστερα από απουσία 30 ετών ο φτωχός σε εξοπλισμό στρατός του Λιβάνου αναπτύχθηκε, μετά τη λήξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ το 2006, στον νότιο Λίβανο, προπύργιο του σιιτικού κινήματος της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου