Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΟΚ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Εξοπλιστικά; Non merci κύριε Σαρκοζί

Κλειστό θα προσπαθήσει να κρατήσει ο Γ. Παπανδρέου το θέμα των εξοπλιστικών στη συνάντηση που θα έχει με τον Ν. Σαρκοζί στη Γαλλία την ερχόμενη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τον β' γύρο των εκλογών.

Αν στο μενού ο Σαρκοζί έχει φρεγάτες, «Ευχαριστούμε, κάνουμε δίαιτα» θα πει ο Γιώργος

Αν στο μενού ο Σαρκοζί έχει φρεγάτες, «Ευχαριστούμε, κάνουμε δίαιτα» θα πει ο Γιώργος Χθες το μεσημέρι έγινε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των υπουργών Ευ. Βενιζέλου, Χ. Παμπούκη και Δ. Δρούτσα, για την ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν οι δύο πρόεδροι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε από την πλευρά του Ελληνα πρωθυπουργού να μη γίνει καμία συζήτηση για θέματα εξοπλιστικά που αναμένεται να θέσει ο Γάλλος πρόεδρος, έστω και στο περιθώριο της συνάντησης.

Αν παρά ταύτα το θέμα τεθεί, η απόφαση είναι να γίνει σαφές ότι αυτή τη στιγμή τα οικονομικά της Ελλάδας δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά μόλις οι οικονομικοί δείκτες το επιτρέψουν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει το θέμα της προμήθειας των νέων φρεγατών και των νέων ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης.

ΝΑΤΟ

Για το θέμα της ΝΑΤΟϊκής συνόδου κορυφής στη Λισαβόνα πηγές του υπουργείου Αμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα μείζον θέμα με τη νέα στρατηγική της Συμμαχίας και ότι την καλύπτει πλήρως το άρθρο 5, που προβλέπει τη διατήρηση της ομοφωνίας στις όποιες αποφάσεις. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου