Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΡΚΚ, το «πολυεργαλείο» στο Ιράκ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΑΠΑΝΤΗΣΕ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

Πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας μέσα στο Ιράκ αποκαλύπτει σε χθεσινό της δημοσίευμα η αραβική εφημερίδα «Αλ Χαγιάτ». Το δημοσίευμα αναφέρεται στο δεύτερο πακέτο απόρρητων εγγράφων, 392 χιλιάδες συνολικά, που δημοσιεύτηκαν από τη Wikileaks.

ΗΠΑ στήριξαν στρατιωτικά τους Κούρδους του ΡΚΚ για «δράση» στο Ιράκ και η Τουρκία «απάντησε» με εκρηκτικά... (φωτ. Ass. Press) Μέσα σε 120 έγγραφα η Τουρκία αναφέρθηκε 128 φορές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ στήριξαν στρατιωτικά το ΡΚΚ και η Τουρκία απάντησε «εισάγοντας» εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανατίναξη γέφυρας στη Βαγδάτη.

Η εμπλοκή των ΗΠΑ στα πόδια της Τουρκίας άρχισε, σύμφωνα με έγγραφο που έχει ημερομηνία 17/11/2004, όταν ο αμερικανικός στρατός που συνέλαβε μαχητές του ΡΚΚ στις πόλεις Μπακούμπα και Τικρίτ, τους χαρακτήρισε σε έγγραφό του ως «πολεμιστές για την ελευθερία» και «Τούρκους πολίτες», αν και επίσημα το ΡΚΚ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ από το 1979. Σύμφωνα με ένα άλλο έγγραφο που συντάχθηκε στις 25/02/2006, ο αμερικανικός στρατός δεν προέβη σε σύλληψη μαχητών ΡΚΚ σε διάφορες περιοχές του Ιράκ. Σε άλλα έγγραφα αποκαλύπτεται ότι ο αμερικανικός στρατός άφησε σκοπίμως έναν τεράστιο όγκο οπλισμού για το ΡΚΚ και έκανε τα στραβά μάτια για να πραγματοποιήσει το ΡΚΚ ένοπλες επιθέσεις μέσα στην Τουρκία.

«Τρομοκράτισσα» η Τουρκία

Τα αμερικανικά έγγραφα χρέωσαν στην Τουρκία ότι άφησε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι για «μέλη, όπλα και χρήματα» της Αλ Κάιντα. Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Τουρκίας σε πράξεις «τρομοκρατίας» στο Ιράκ.

Μια απόρρητη έκθεση επιβεβαιώνει ότι η ανατίναξη στρατηγικής σημασίας γέφυρας στη Βαγδάτη χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία.

Ενα άλλο αμερικανικό έγγραφο με ημερομηνία 20/3/2006 μιλάει για «αποκρυπτογραφημένο στρατιωτικό σήμα» στο οποίο γράφει: «έφτασαν μεγάλες ποσότητες νερού από την Τουρκία, τεράστια κύματα εντός λίγων ωρών θα χτυπήσουν τη Βαγδάτη, υπάρχουν άνθρωποι που επεκτείνουν τα κανάλια άρδευσης». Τα έγγραφα μετέφρασαν το σήμα ως εξής: «έφτασαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης και όπλων από την Τουρκία, για να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις στη Βαγδάτη».*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου