Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚ: Κίνδυνος για Αττίλα 3 από εκποιήσεις του Ελληνικού Δημοσίου


ΣΟΚ: Κίνδυνος για Αττίλα 3 από εκποιήσεις του Ελληνικού Δημοσίου
Τούρκοι επενδυτές αναζητούν τρόπους προκειμένου να αγοράσουν γη του Ελληνικού Δημοσίου στην ελεύθερη Λευκωσία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού της Τουρκίας αναζητεί δυνατούς επενδυτές όπως οι όμιλοι Κοτς ή Σαμπαντζί για να αγοράσουν τα 8 στρέμματα στην Εγκωμή. Όπως είναι φυσικό, οι Κύπριοι αντιδρούν και αναζητούν κεφάλαια από εφοπλιστές ή από Ρώσους μέσω Λονδίνου.
Μάλιστα πυκνώνουν και οι φωνές που κάνουν λόγο για «Αττίλα Νο3»...
Το ελληνικό δημόσιο πουλά τεμάχιο γης συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Έγκωμη απέναντι από το Μετόχι του Κύκκου. Το Ειδικό Ταμείο διαχείρισης Κεφαλαίων του ελληνικού δημοσίου προχωρεί στην εκποίηση του εν λόγω τεμαχίου γης προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, ως μέρος μεγάλης εκστρατείας εκποιήσεων που πραγματοποιεί η Ελλάδα.
Μάλιστα σε συγκεκριμένη διαφημιστική καταχώρηση τονίζεται η καλή περιοχή στην οποία βρίσκεται το εν λόγω τεμάχιο γης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται ίσως για την καλύτερη περιοχή της Κύπρου και που κοντά του βρίσκονται πρεσβείες και γραφεία εταιρειών.
Παράλληλα, η ανακοίνωση του ελληνικού δημοσίου τονίζει πως το τεμάχιο γης μπορεί να αξιοποιηθεί για ανέγερση επαγγελματικών χώρων, φοιτητικές εστίες και για οικιστικά έργα πολυτελείας.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το κόστος του εν λόγω τεμαχίου γης προσδιορίζεται κάπου στα 5 με 6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ενδεικτικές εκτιμήσεις που κάνουν εγκεκριμένοι εκτιμητές ακινήτων με τους οποίους επικοινώνησε το INBusinessNews. Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο διόρισε γραφείο εκτιμήσεων για ακριβή μελέτη εκτίμησης και πλέον στόχος είναι η εξεύρεση επίδοξων επενδυτών.
Καλή η επιχειρηματικότητα και η ανάταση της οικονομίας αλλά θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν και να φέρνουν στη μνήμη τους την δολοφονία των δύο παλληκαριών στην πράσινη γραμμή καθώς και τις ωμές βιαιότητες του Αττίλα...
Καμιά φορά είναι αναγκαίο να μνημονεύουμε την ιστορία μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου