Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΡΚΚ: Πιθανή εμπλοκή Τούρκων παρακρατικών στις εκτελέσεις στο Παρίσι

Το PKK αφήνει να εννοηθεί ότι παρακρατικοί Τούρκοι εθνικιστές μπορεί να δολοφόνησαν τις τρεις κουρδικής καταγωγής ακτιβίστριες στην γαλλική πρωτεύουσα.
Οι Κούρδοι αντάρτες άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι παρακρατικοί Τούρκοι εθνικιστές μπορεί να δολοφόνησαν τις τρεις κουρδικής καταγωγής ακτιβίστριες στο Παρίσι, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι φόνοι αυτοί δείχνουν να είναι το αποτέλεσμα εσωτερικής διένεξης.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) υπογράμμισε επίσης σήμερα ότι θα θεωρήσει το γαλλικό κράτος υπεύθυνο αν δεν εξιχνιάσει άμεσα τον, όπως τον χαρακτήρισε, «προμελετημένο και οργανωμένο» φόνο των τριών κουρδικής καταγωγής ακτιβιστριών στο Παρίσι.
"Το να βάζεις στο στόχαστρο τρεις από τις γυναίκες συντρόφους μας σε μια στιγμή όπως αυτή συνιστά μια προμελετημένη, σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η ένοπλη πτέρυγα του PKK.
Η Σακινέ Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος του PKK, και δύο άλλες ακτιβίστριες πυροβολήθηκαν στο κεφάλι νωρίς την Πέμπτη σε μια επίθεση που συγκλόνισε την κουρδική κοινότητα και επισκίασε τις άτυπες ειρηνευτικές συνομιλίες που γίνονται ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους αντάρτες.
Στην ανακοίνωση αυτή της ένοπλης πτέρυγας του PKK κατηγορούνται για τους φόνους «διεθνείς και τουρκικές δυνάμεις Gladio».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι αν και χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες προτού εξαχθεί ένα οριστικό συμπέρασμα, τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δείχνουν μια εσωτερική διένεξη, καθώς το κτίριο στο οποίο έγινε το έγκλημα ήταν ασφαλισμένο με κλειδαριά με κωδικό, η οποία μπορούσε να ανοιχτεί μόνον από αυτούς που τον είχαν.
"Αυτές οι τρεις την άνοιξαν. Αναμφίβολα δεν θα την άνοιγαν σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε σήμερα από τη Σενεγάλη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεωνΑνατολή.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι οι φόνοι αυτοί μπορεί να αποσκοπούσαν και στο να σαμποτάρουν τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου