Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο Αραβικός Σύνδεσμος στηρίζει τις έμμεσες ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνεχίζει στηρίζει την έναρξη μιας τετράμηνης περιόδου έμμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στους Παλαιστινίους και το Ισραήλ, μετά και την παραίνεση των ΗΠΑ που έχουν ρόλο διαμεσολαβητή.
«Εμπιστευόμαστε τους διαμεσολαβητές και πιστεύουμε ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ Μπεν Γιάσεμ Αλ Θάνι, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Συνδέσμου στο Κάιρο. Το Κατάρ ηγείται της Επιτροπής της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στηρίζει την επανάληψη των έμμεσων διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αμφιβάλλει για το κατά πόσο «σοβαρές» είναι οι προσπάθειες του Ισραήλ για την επίτευξη ειρήνης.
Μετά τις «νέες δεσμεύσεις» του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, «και παρότι δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι το Ισραήλ επιδιώκει σοβαρά την επίτευξη της ειρήνης, η επιτροπή διατηρεί &#x5Bτη θέση&#x5D στην οποία είχε συμφωνήσει στις 2 Μαρτίου 2010» αναφέρει η ανακοίνωση.
Στις 2 Μαρτίου οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Επιτροπής είχαν δηλώσει ότι τάσσονται υπέρ των έμμεσων συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ είχε αναφέρει τότε πως οι έμμεσες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν «σε περίοδο τεσσάρων μηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου