Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ισραήλ: Kατηγορεί τη Β. Κορέα για πυρηνική συνεργασία με Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα, που είναι πυρηνική δύναμη, ότι συνεργάζεται με την Συρία σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής.
«Η συνεργασία ανάμεσα στην Συρία και την Βόρεια Κορέα δεν εστιάζεται στην οικονομική ανάπτυξη αλλά μάλλον στα όπλα μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο Λίμπερμαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τόκιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιούκιο Χατογιάμα ότι τέτοιες δραστηριότητες απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την Ανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Ανέφερε την κατάσχεση, τον Δεκέμβριο του 2009, στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, ενός παράνομου φορτίου με βορειοκορεάτικα όπλα, για το οποίο ΗΠΑ είχαν δηλώσει ότι είχε ως προορισμό μια χώρα, δεν προσδιορίστηκε, στη Μέση Ανατολή.
Ο κ. Λίμπερμαν δήλωσε ότι η Συρία είχε την πρόθεση να περάσει τα όπλα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας και του οποίου το πολιτικό γραφείο έχει την έδρα του στη Δαμασκό.
«Η συνεργασία αυτή θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα τόσο στη νοτιοανατολική Ασία όσο και τη Μέση Ανατολή και έρχεται σε αντίθεση με όλες τις αποδεκτές προδιαγραφές σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε.
Ταϊλανδοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει την εποχή εκείνη ότι μετά από πληροφορίες που προέρχονταν από την Ουάσιγκτον, είχαν κατασχέσει περίπου 30 τόνους πυραύλων, ρουκέτες RPG και άλλα όπλα, όταν βοριοκορεάτικο αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Μπανγκόκ για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα.
Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι μεταφέρει την πυρηνική τεχνολογία της στην Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου