Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον εποικισμό στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Γιούλι Εντελστάιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια την ανέγερση κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.


«Είναι προφανές ότι θα συνεχίσουμε την κατασκευή τα επόμενα δύο χρόνια στο Γκίλο, το Πισγκάτ Ζεέβ, το Φρεντς Χιλ», είπε ο Εντελστάιν σε δηλώσεις του στο ισραηλινό ραδιόφωνο αναφερόμενος στους εβραϊκούς οικισμούς που κατασκευάστηκαν μετά το 1967 στον αραβικό ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

Ο ανατολικός τομέας της Ιερουσαλήμ που κατελήφθη στη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών το 1967, στη συνέχεια προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος. Η προσάρτηση δεν αναγνωρίσθηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Εντελστάιν επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η ανέγερση 1.600 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο στην ανατολική Ιερουσαλήμ δεν θα αρχίσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια χρονική προθεσμία που συνηθίζεται προκειμένου να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Ο Νιρ Χέφετζ, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, διέψευσε ότι το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να παγώσει αυτό το σημαντικό οικιστικό πρόγραμμα όπως είχε ανακοινώσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο του εποικισμού της ανατολικής Ιερουσαλήμ 200.000 Ισραηλινοί έχουν εγκατασταθεί σε εβραϊκούς οικισμούς του ανατολικού τομέα της πόλης, όπου ζουν 270.000 Παλαιστίνιοι.

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ οι εύθραυστες εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ξεκίνησαν χθες Κυριακή υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου