Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Προκλητικές δηλώσεις για επανέναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας από εκπρόσωπο εβραίων εποίκων

Ώρες πριν αρχίσουν οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, εβραίοι έποικοι ανακοίνωσαν σήμερα σχέδια για την έναρξη νέας οικοδομικής δραστηριότητας στους θυλάκους τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, διευθυντής του συμβουλίου YESHA των εποίκων, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι έποικοι θα αρχίσουν να κτίζουν κατοικίες και δημόσια κτρίια σε τουλάχιστον 80 οικισμούς, παραβιάζοντας το μερικό πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας στους οικισμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το οποίο λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Το πάγωμα έχει τελειώσει ντε φάκτο», δήλωσε ο Μπενέτ, ο οποίος επέκρινε τις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες υποστηρίζοντας ότι έχουν στόχο μια "ψεύτικη ειρήνη" και απορρίπτοντας τα αιτήματα των Παλαιστινίων να τερματισθεί η οικοδόμηση οικισμών στα εδάφη στα οποία θέλουν να ιδρύσουν το κράτος τους.

«Όταν καταλάβουν πως οι Ισραηλινοί βρίσκονται εδώ για μείνουν και μέρα με τη μέρα θα γίνονται δυνατότεροι, θα τα παρατήσουν», δήλωσε ο Μπένετ.

Οι έποικοι, οι οποίοι έχουν απειλήσει να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αν δεν τους αφήσει να ξαναρχίσουν τις οικοδομικές δραστηριότητες μετά τις 26 Σεπτεμβρίου, τερμάτισαν μονομερώς το πάγωμα χθες, μια ημέρα αφού ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου