Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι Γαλλο-Ρωσικές διαπραγματεύσεις για το Mistral

Οι συζητήσεις μεταξύ Παρισίων και Μόσχας αναφορικά με το θέμα των Mistral συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Γαλλίας ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ρώσος υπουργός άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ συναντήθηκαν με τους Γάλλους ομολόγους και συζήτησαν το θέμα απόκτησης των πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων κλάσης Mistral από την Μόσχα.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο, από τον Αύγουστο του 2009, η Ρωσία έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για τα σκάφη της συγκεκριμένης κλάσης. Σύμφωνα με τον Σ. Λαβρόφ, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και αυτή τη στιγμή έχουν αρχίσει να αγγίζουν συγκεκριμένα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με ζητήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα σκάφη έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν έναν μεγάλο αριθμό ανδρών, οχημάτων και ελικοπτέρων σε κάθε γωνιά του πλανήτη με ασφάλεια και ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα ένα σκάφος κλάσης Mistral μπορεί να φιλοξενήσει 16 ελικόπτερα, τέσσερα αερόστρωμνα, έως και 70 οχήματα συμπεριλαμβανομένου 13 αρμάτων μάχης και 450 στρατιώτες. Επιπροσθέτως το σκάφος είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο διοίκησης για την διενέργεια διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και ως πλωτό νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου