Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Eurofighter έχουν αναστατώσει τους πάντες



Με την αιτία του θανάτου ενός Σαουδάραβα πιλότου μαχητικού Eurofighter στις 24 Αυγούστου στην Ισπανία να εικάζεται σε πλημμελή εκτινασσόμενα καθίσματα, προτάθηκε η καθήλωση του στόλου των μαχητικών του τύπου στην Βρετανία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία και Ισπανία.

Η βρετανική πολεμική αεροπορία έχει ήδη ξεκινήσει με τις κατάλληλες τροποποιήσεις των καθισμάτων Martin-Baker Mk 16A του μαχητικού, σε συνεργασία με την QinetiQ, BAE Systems και την Martin-Baker, με τα μαχητικά να αρχίζουν να λαμβάνουν μέρος στις πτητικές δραστηριότητες. Τέσσερα βρετανικά Eurofighter είναι οι μοναδικοί φρουροί των Φώκλαντ στον Ατλαντικό.

Στην Αυστρία, όπου ο στόλος των Eurofighter καθηλώθηκε επίσης, η πολεμική αεροπορία έμεινε παντελώς χωρίς μαχητικά για την αστυνόμευση του εναερίου χώρου της χώρας.

Κάθε έθνος-έταιρος του προγράμματος Eurofighter, που ανακαλύπτει ένα πρόβλημα στα αεροσκάφη του, το δηλώνει στην υπηρεσία NETMA στο Μόναχο, και στη συνέχεια αποφασίζεται η από κοινού ανάληψη των κατάλληλων μέτρων.

Η γερμανική Luftwaffe, έχοντας καθηλωμένα και τα 55 Eurofighter που διαθέτει στο δυναμικό της, αντιμετώπισε ταυτόχρονα προβλήματα με δύο άλλους τύπους αεροσκαφών, με τα Tornado και Phantom. Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα με τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους, αλλά ένα εντελώς διαφορετικό τεχνικό πρόβλημα από αυτό που αντιμετωπίζουν τα Eurofighter.

Σύμφωνα με την γερμανική πολεμική αεροπορία, τα προβλήματα των Tornado και Phantom έχουν διερευνηθεί, με προτεραιότητα τα Phantom, τα οποία χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για την εξασφάλιση του γερμανικού εναερίου χώρου και τα Tornado για αναγνωριστικές πτήσεις στο Αφγανιστάν, από την βάση Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Αναμένεται μέσα στις επόμενες βδομάδες να έχει επιλυθεί το τεχνικό θέμα.

Τα γερμανικά Phantom απογειώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη από την φωλιά τους στο Wittmund, για να αναγνωρίσουν δύο ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία πλησίαζαν τον εναέριο χώρο της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου