Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

F-15C Vs Su-27 στην Βαλτική

Kαι τώρα οι δυό τους: Αντιμέτωπα θα βρεθούν δύο μαχητικά που την εποχή του ψυχρού πολέμου επρόκειτο να αποτελέσουν τους βασικούς αεροπορικούς αντιπάλους Δύσης και Ανατολής: Το F-15C και το Su-27. H 493η Μοίρα μαχητικών της 48ης Πτέρυγας Μαχητικών της USAF, με έδρα την αεροπορική βάση στο Lakenheath του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέλαβε τη διοίκηση της αεροπορικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική, στα πλαίσια της αστυνόμευσης του εναερίου χώρου της περιοχής, αντικαθιστώντας την πολωνική αεροπορική δύναμη πάνω από τη Λιθουανία.

Θα βρει απέναντί της τα Su-27 του ρωσικού Αεροποριικού Συντάγματος που πέρσι τέτοια εποχή "έρριξε ξύλο" σε ένα γερμανικό EF-2000 Typhoon και δύο φινλανδικά F-18A που είχαν σπεύσει να υπερασπίσουν τον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής. Για να δούμε αν το F-15 θα τα πάει καλά απέναντι σε ένα ρωσικό αεροσκάφος που έχει εξελιχθεί τρεις γενιές μετά την αρχική έκοδσή του.

Είναι η δεύτερη αποστολή αστυνόμευσης του εναερίο χώρου της Βαλτικής της 493ης Μοίρας, η οποία θα διαρκέσει για το χρονικό διάστημα των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου