Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο Φιντέλ Κάστρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας














Την Ουάσινγκτον κατηγορεί ο Φιντέλ Κάστρο ότι βρίσκεται πίσω από τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας το Μάρτιο επιδιώκοντας τη διατήρηση των βάσεών της στην ευρύτερη περιοχή. Ο Κάστρο χαρακτηρίζει την υπόθεση «πολύ περίεργο εφεύρημα» την ώρα που η Σεούλ προσφεύγει επίσημα κατά της Βορείου Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Διεθνής έρευνα κατέδειξε ότι υποβρύχιο από τη Βόρειο Κορέα για την τορπίλη που βύθισε στις 26 Μαρτίου τη νοτιοκορεατική κορβέτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 ναύτες.

Το διεθνώς απομονωμένο καθεστώς της Πιονγιάνγκ έχει κατηγορήσει τη Σεούλ ότι «κατασκεύασε» τα αποδεικτικά στοιχεία, προειδοποιώντας ότι οι δύο χώρες «είναι κοντά στον πόλεμο».

«Ποτέ δεν πίστεψα ούτε για ένα δευτερόλεπτα την εκδοχή σύμφωνα με την οποία ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ θα μπορούσε να δώσει αυτή τη διαταγή» γράφει ο Φιντέλ Κάστρο στον Τύπο της Κούβας.

Χαρακτηρίζοντας ως «πολύ περίεργο εφεύρημα» την υπόθεση αυτή, ο Κάστρο επικαλείται ένα άρθρο του Γουέιν Μάντσεν που δημοσιεύτηκε από το καναδικό Κέντρο Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (mondialisation.ca), που πιθανολογεί ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο έκανε μια καλυμμένη επίθεση στη νοτιοκορεάτικη κορβέτα για να υπονομεύσει τη Βόρειο Κορέα και να αυξηθεί η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

«Έτσι, με απίστευτα εύκολο τρόπο, οι ΗΠΑ κατάφεραν να λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα: να ρίξουν την κυβέρνηση» του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιούκιο Χατογιάμα, ο οποίος είχε υποσχεθεί να απομακρύνει την αμερικανική αεροπορική βάση Φουτένμα απο τη νήσο Οκινάουα» γράφει ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.
«Πολιτικοί ηγέτες και η παγκόσμια κοινή γνώμη έχουν αποδείξεις για τον κυνισμό και την παντελή έλλειψη ενδοιασμών που χαρακτηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών» καταλήγει ο Κάστρο στο άρθρο του που τιτλοφορείται «Η αυτοκρατορία και το ψέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου