Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Απαράδεκτη ενέργεια», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας την προχθεσινή...Ελλάδα: "Απαράδεκτη ενέργεια, εκφράσαμε τη βαθύτατη ενόχλησή μας" τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών για την προχθεσινή πτήση τουρκικού αεροσκάφους, πάνω από τη φρεγάτα "Σαλαμίς"

Απαράδεκτη ενέργεια», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας την προχθεσινή πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω απο τη φρεγάτα ''Σαλαμίς'', τονίζοντας για το θέμα έχει γίνει διάβημα απο την Ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα.


«Εκφράσαμε την βαθύτατη ενόχλησή μας, αλλά προφανώς αυτή η ενέργεια εγείρει και το ερώτημα τί ακριβώς θέλει η Τουρκία από τις σχέσεις της με την Ελλάδα, διότι τέτοιες ενέργειες, σε καμία περίπτωση, δεν συνάδουν με τις διακηρυγμένες θέσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα. Δεν συνάδουν με το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας για «μηδενικά προβλήματα» με τους γείτονές της», επισήμανε με έμφαση ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Πρόσθεσε οτι το θέμα σίγουρα ''θα τεθεί και σε πολιτικό επίπεδο'' την επόμενη φορά που θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ως προς το μορατόριουμ πτήσεων στο Αιγαίο ο εκπρόσωπος είπε οτι στις 15 Ιουνίου περιμένουμε ότι θα ξεκινήσει και περιμένουμε ότι θα εφαρμοστεί.



1 σχόλιο: