Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δοκιμές πυραύλων από τους Φρουρούς της Επανάστασης στη διάρκεια ασκήσεων στο Ιράν














Πέντε πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια πολεμικών γυμνασίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ, την ώρα που διοικητής προειδοποιεί ότι όποιος επιχειρήσει επίθεση κατά της Τεχεράνης «θα το μετανιώσει».
Οι πύραυλοι -εδάφους-θαλάσσης και θαλάσσης-θαλάσσης- εκτοξεύθηκαν ταυτόχρονα εναντίον των καθορισμένων στόχων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Ο ένας από τους πυραύλους είχε βεληνεκές 300 χλμ., μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars και πρόσθεσε ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμή δυο ακόμα πυραύλων, του Νουρ (που σημαίνει «φως») και του Νασρ (που σημαίνει «νίκη»).
Τα χερσαία, αεροπορικά και ναυτικά πολεμικά γυμνάσια διεξάγονται στα στενά του Ορμούζ και στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με τον στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί, υπαρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης.
Στόχος, κατά τους Φρουρούς της επανάστασης είναι η διατήρηση της ασφάλειας και στην περιοχή ενώ τα γυμνάσια «δεν είναι απειλή για τις φιλικές χώρες».
Ωστόσο, μιλώντας κατά την τέταρτη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων, ο διοικητής Μασούντ Γιατσαγέρι δήλωσε ότι το Ιράν διαθέτει σχέδιο «αναχαίτισης» που θα κάνει τους «εχθρούς» του Ιράν, όπως είπε, να το «μετανιώσουν» σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τεχεράνης.
«Αυτοί που ήρθαν (από μακριά) στην περιοχή μας πρέπει να φύγουν, γιατί τους θεωρούμε εχθρούς» δήλωσε, αναφερόμενος στην στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Επίσης στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης ανακοίνωσε ότι αναγνωριστικός πύραυλος που δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, θα εκτοξευτεί σύντομα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται σε μια περίοδο που η Δύση επιχειρεί να συμφωνήσει για την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Μάλιστα, την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δήλωσε, μετά από συνάντηση με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Δύση στο θέμα των πυρηνικών, εάν δεν επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου