Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μπάιντεν: H Kίνα θα δεχτεί τις κυρώσεις κατά του Ιράν

Ο Aμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Κίνα «πρόκειται να αποδεχτεί τις οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν» που ενδέχεται να επιβληθούν λόγω της εμμονής της Τεχεράνης στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η δήλωσή του έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
«Η Κίνα πρόκειται να αποδεχτεί τις κυρώσεις», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν απαντώντας σε ερώτηση του Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που ολόκληρος ο κόσμος είναι ενωμένος στο ζήτημα αυτό θεωρώντας ότι το Ιράν ξεπέρασε τα όρια».
«Είναι πιο απομονωμένοι (οι ιρανοί ηγέτες) από ποτέ, τόσο μεταξύ του λαού όσο και σε όλη την περιοχή' της Μέσης Ανατολής, πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν αναφερόμενος στους φόβους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πως το Ιράν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα καλυπτόμενο πίσω από το πρόγραμμα που ισχυρίζεται ότι θα εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς.
-Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ.Μπάιντεν τόνισε ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν για να αποτρέψει την Ισλαμική αυτή Δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
«Δεν πρόκειται να κάνουν κάτι τέτοιο», ανέφερε ο αμερικανός αντιπρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και καταλήγοντας επισήμανε ότι και οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης από τον ΟΗΕ στην περίπτωση που αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου