Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο Μπιν Λάντεν θέλει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, λέει πρώην σωματοφύλακάς του

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν επεδίκωκε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και αν βρεθούν στα χέρια του δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει, λέει πρώην σωματοφύλακας του αρχηγού του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα. Ο Νάσερ αλ-Μπάχρι από την Υεμένη είχε εντολή να σκοτώσει τον Μπιν Λάντεν εάν κινδύνευε να συλληφθεί.
«Ο σεΐχης Οσάμα ονειρευόταν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και είμαι σίγουρος ότι εάν τα είχε στα χέρια του δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τα χρησιμοποιήσει» δηλώνει ο πρώην φρουρός του Οσάμα μπιν Λάντεν στην αραβόφωνη εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi με έδρα το Λονδίνο.
Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που φιλοξένησε στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα, η αμερικανική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι η Αλ Κάιντα έχει εκδηλώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και προειδοποίησε για μία «πραγματική απειλή, μεγάλη και αυξανόμενη».
«Η Αλ Κάιντα επιχειρεί εδώ και 15 χρόνια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και το ενδιαφέρον της γι' αυτά παραμένει προς το παρόν πολύ ενεργό» δήλωσε κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου ο σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα για την πάταξη της τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν.
Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η πιθανότητα να πέσει στα χέρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ένα πυρηνικό όπλο αποτελεί «την μεγαλύτερη απειλή κατά της ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο Νάσερ αλ-Μπάχρι -ο οποίος εγκατέλειψε την Αλ Κάιντα και το Αφγανιστάν το 2000- συνυπογράφει μαζί με έναν Γάλλο δημοσιογράφο ένα βιβλίο, στο οποίο περιγράφει τη ζωή του δίπλα στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Όπως δήλωσε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) βασικός σκοπός του βιβλίου του είναι να αποτρέψει νέους ανθρώπους να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση, να πουν όχι στους τρομοκράτες.
Ως υποστηρικτής της τζιχάντ (ιερού πολέμου) κατά της «αδικίας της Δύσης», ο Αλ-Μπάχρι εντάχθηκε στις Αλ Κάιντα, αλλά δεν την «βρήκε πολύ πειστική από το εσωτερικό».

Ο Νάσερ αλ-Μπάχρι ζει σήμερα με την οικογένειά του στην Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου