Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η Νότιος Κορέα αναπτύσσει πυραύλους εμβέλειας 1.500 km!

Η σκληρή αντιπαράθεση στην κορεατική χερσόνησο παίρνει νέες διαστάσεις, σύμφωνα με αναφορά του πρακτορείου Yonhap, ότι η Νότιος Κορέα ξεκινά την παραγωγή ενός πυραύλου κρουζ με εμβέλεια τουλάχιστον 1.500 χιλιομέτρων.
Το σύστημα, γνωστό με την ονομασία Hyunmu-3C, εκτοξεύεται με την βοήθεια επιταχυντή από κινητή πλατφόρμα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί στροβιλοκινητήρα πραγματοποιώντας πτήση παρακολούθησης του εδαφικού αναγλύφου. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, η χαμηλή πτήση αλλά και χαρακτηριστικά στελθ που ενσωματώνει η σχεδίαση κάνουν πολύ δύσκολη την αποκάλυψη και κατάρριψή του.

Το Hyunmu-3C έχει την δυνατότητα να πλήξει στόχους σε απόσταση 950 περίπου μιλίων με ακρίβεια καλύτερη των πέντε μέτρων, χρησιμοποιώντας EO τερματική καθοδήγηση. To βλήμα έχει μεταφορική ικανότητα 450 κιλών, ώστε να είναι συμβατό με συμφωνία που υπάρχει με τις ΗΠΑ οποιαδήποτε συστήματα μακρού πλήγματος να μην ξεπερνούν σε βάρος ωφέλιμου φορτίου τα 500 κιλά. Η ίδια συμφωνία περιορίζει την Σεούλ από την ανάπτυξη βαλλιστικών όπλων με βεληνεκές μεγαλύτερο των 300 χιλιομέτρων.

Αναφορές του νοτιοκορεατικού Τύπου προσδιόριζαν την πρόθεση ανάπτυξης σε πρώτη φάση έως και 50 πυραύλων κρουζ σε τρεις τοποθεσίες, που θα στοχεύουν πυραυλικές και άλλες εγκαταστάσεις στρατηγικών όπλων της Βορείου Κορέας.

Οι ΗΠΑ φέρονται να ανησυχούν από την εξέλιξη αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την βύθιση κορβέτας της Νοτίου Κορέας για την οποία η Σεούλ κατηγορεί την Βόρεια Κορέα, φοβούμενες κλιμάκωση τους εξοπλισμών, ειδικά των πυραυλικών στην κορεατική χερσόνησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου