Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Δικαστήριο στην Κίνα καταδίκασε τη Δευτέρα έναν Αμερικανό γεωλόγο, κινεζικής καταγωγής, σε οκταετή ποινή φυλάκισης καθώς τον έκρινε ένοχο για την παράνομη απόκτηση βάσης δεδομένων που περιείχε πληροφορίες για την κινεζική πετρελαϊκή βιομηχανία, οι οποίες θεωρούνταν κρατικό μυστικό.
Το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου έκρινε τον γεωλόγο Σου Φενγκ ένοχο για απόπειρα «να αποσπάσει και να διακινήσει κρατικά μυστικά» διαπραγματευόμενος την αγορά της βάσης δεδομένων της κινεζικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.
Ο Σου Φενγκ καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 δολαρίων.

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία είχε καταχωρηθεί ως κρατικό μυστικό μετά την σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2007, σύμφωνα με το Ίδρυμα Dui Hua, μία οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τις ΗΠΑ.

Τόσο ο 44χρονος Σου όσο και ο εργοδότης του -η αμερικανική εταιρία συμβούλων ενέργειας και εφαρμοσμένης μηχανικής IHS- δήλωσαν ότι νόμιζαν πως η βάση δεδομένων ήταν ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν, ανακοίνωσε το Ίδρυμα.
Ο Σου δικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, αλλά το δικαστήριο καθυστερούσε την έκδοση της ετυμηγορίας για την υπόθεση, στην οποία αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντησή του με Κινέζους ηγέτες, στο Πεκίνο, τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου