Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μήνυμα Παπανδρέου στην Αγκυρα-«Η λύση του Κυπριακού προϋπόθεση εξομάλυνσης» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός



ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

«Η λύση του Κυπριακού αποτελεί προϋπόθεση για πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων» επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου, αυτή τη φορά από τη Λάρνακα, όπου έκανε μια στάση καθ΄ οδόν προς το Ισραήλ. Η δήλωση του Πρωθυπουργού έγινε μόλις 24 ώρες μετά τους πανηγυρισμούς των Τουρκοκυπρίων στο ψευδοκράτος με αφορμή τα 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή, και χαιρετίστηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο. Χθες, είπε ο Πρωθυπουργός, ήταν η τραγική επέτειος: «Μαύρες ημέρες για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα που βρισκόταν τότε κάτω από την μπότα μιας δικτατορίας στρατιωτικής και ξενόφερτης».

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο κ. Δ. Χριστόφια αποφασίστηκε Κύπρος και Ελλάδα να συντονίσουν τις κινήσεις τους, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε διπλωματικό επίπεδο στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση των τριών προτάσεων για το Κυπριακό, τις οποίες υπέβαλε προσφάτως ο κύπριος πρόεδρος. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι ο «κύπριος πρόεδρος με το πακέτο των προτάσεών του βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού». «Εχω πει πολλές φορές σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία, η Κύπρος ή θα μας διαιρεί ή θα μας ενώνει» είπε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Επιδιώκουμε το δεύτερο» και υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο ίδιος θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους αγώνες για την επανένωση της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε στο πακέτο των τριών προτάσεων, λέγοντας ότι αν γίνει αποδεκτό θα αλλάξει το κλίμα και θα οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα είναι θετικά και για τους Τουρκοκυπρίους και για την ίδια την Τουρκία και για τους Ελληνοκύπριους.

Παρέμβαση Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές και ο ελληνικός λαός, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς από τα Ιωάννινα, με αφορμή την παρουσία των ερευνητικών σκαφών «Πιρί Ρέις» και «Τσεσμέ» στο Αιγαίο. «Γιατί διαφορετικά σε λίγο θα μας φαίνεται “φυσιολογικό” το καλοκαίρι να υπάρχει μια τέτοια παρουσία, η οποία κάθε άλλο παρά αθώα είναι» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου