Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες φέρεται να έχουν πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν.

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες φέρεται να έχουν πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν στο ανατολικό Αφγανιστάν και πληροφορίες αναφέρουν ότι τοπικοί ραδιοσταθμοί εκπέμπουν ανακοινώσεις των ΗΠΑ γα ανταμοιβή 20.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή απελευθέρωσή τους.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν οι στρατιώτες στα χέρια των Αφγανών ανταρτών είναι συγκεχυμένες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από Αφγανούς αξιωματούχους αναφέρουν επίσης ότι ο ένας στρατιώτης ενδέχεται να είναι νεκρός.

Από πλευράς αμερικανικού στρατού δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος κάποια επίσημη δήλωση. Σε λακωνική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό δύο στρατιωτών των οποίων τα ίχνη αγνούνται.

Οι στρατιώτες είχαν φύγει από τη βάση τους στην Καμπούλ την Παρασκευή και δεν επέστρεψαν, αναφέρει η ΝΑΤΟϊκή δύναμη ISAF.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στην εθνικότητα των στρατιωτών, ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας πως οι αγνοούμενοι στρατιώτες είναι υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά πληροφορίες οι Αμερικανοί έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν στην επαρχία Λογκάρ του ανατολικού Αφγανιστάν έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αντάρτες την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ δήλωσε ότι οι δύο άνδρες αγνόησαν προειδοποιήσεις και έφυγαν από τη βάση τους το απόγευμα της Παρασκευής με κατεύθυνση περιοχή που είναι γνωστό ότι αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν.

Έπειτα από ανταλλαγή πυρών έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν, κατά δήλωση του εκπροσώπου. Λίγο αργότερα υπήρξαν άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν τον ένα στρατιώτη νεκρό.

Τοπικοί ραδιοσταθμοί εκπέμπουν μηνύματα των ΗΠΑ που προσφέρουν 20.000 δολάρια ως ανταμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή απελευθέρωση των στρατιωτών, μετέδωσε ανταποκριτής του Reuters από την επαρχία Λογκάρ.

Η εξέλιξη έρχεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο Αφγανιστάν, καθώς αυτό το καλοκαίρι γίνεται το πιο αιματηρό για τις ξένες δυνάμεις από την εισβολή του 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου