Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Πανηγύρια και... λύση μέχρι τέλους του χρόνου


Επιμένει στο επικοινωνιακό σλόγκαν «λύση μέχρι τέλους του 2010» ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Σε μήνυμά του προς τον Έρογλου, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Ερντογάν αρκείται στις γνωστές επαναλήψεις ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών που διεξάγονται στα πλαίσια της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών «για μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό».

Ο Ερντογάν αναφέρει επίσης ότι στηρίζει τις «εποικοδομητικές προσπάθειες του κ. Έρογλου», ενώ προσθέτει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να είναι τα θύματα της μη επίλυσης του Κυπριακού.

Στα κατεχόμενα είχαμε χθες και τα καθεχρονικά πανηγύρια στην παρουσία Τούρκων επισήμων. Έγινε, μεταξύ άλλων, και τελετή αναπαράστασης της απόβασης των Αττίλων και πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκδήλωση παρέστησαν και Ελληνοκύπριοι προς τους οποίους απεστάλησαν τις προηγούμενες μέρες, σχετικές προσκλήσεις! Δεν εγνώσθησαν ονόματα Ελληνοκυπρίων που τίμησαν την εισβολή.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων έγιναν στρατιωτικές παρελάσεις, επίδειξη ακροβατικού σμήνους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και εγκαίνια έργων.

Στα πανηγύρια παρέστησαν και οι Ιταλοί γερουσιαστές Πιέτρο Πάολο Αμάτα και Σομοέτα Λικάστρος Κάρντι, οι οποίοι έχουν τη λεγόμενη ιθαγένεια του ψευδοκράτους. Σε συνάντησή του με το λεγόμενο πρόεδρο της «βουλής», ο γερουσιαστής Αμάτο δήλωσε ότι στο ιταλικό κοινοβούλιο εργάζονται επί καθημερινής βάσεως για τον «τουρκοκυπριακό λαό», υπενθυμίζοντας ότι σε ένα ιταλικό κόμμα, υπάρχουν τρεις βουλευτές που έχουν την τουρκοκυπριακή «ιθαγένεια». Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για κατάργηση της θεώρησης τουρκικών και τουρκικών «διαβατηρίων» για επισκέψεις στην Ιταλία.

Συμφωνίες

*Συμφωνία για μεταφορά νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος υπογράφηκε από τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις, Τσεμίλ Τσιτσέκ και ο ψευδοπρωθυπουργός Κουτσούκ. Η συμφωνία προνοεί για μεταφορά 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Το έργο συνολικού κόστους 450 εκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Ο Τσιτσέκ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα αρχίσουν μελέτες και για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία. Εξάλλου, ο Τσιτσέκ τέλεσε τα εγκαίνια της τρίτης φάσης του δρόμου Λευκωσίας-Μόρφου. Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός κατέθεσε το θεμέλιο λίθο που ξενοδοχείου «Λάρα Παρκ», το οποίο θα έχει 2.000 κλίνες και θα στοιχίσει 140 εκατομμύρια δολάρια.

*Ο συνταξιούχος κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι απώτερος στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι η κατάλυση της «Τ.Δ.Β.Κ». Ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι ετοιμάζονται για την ημέρα που η Τουρκία θα αποχωρήσει από το νησί και ότι έχουν δύναμη, εντός 24 ωρών, να παρατάξουν 100.000 στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στους Τούρκους.
Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι σε περίπτωση που δεν ερχόταν ο τουρκικός στρατός στο νησί, η Κύπρος θα μετατρεπόταν σε ελληνικό νησί, όπως η Κρήτη. Κατά τον Ντενκτάς, ο τουρκικός στρατός έσωσε τους Τουρκοκυπρίους από τη γενοκτονία και αναχαίτισε την ένωση.

Oι Ελληνοκύπριοι χάνουν την Κύπρο

Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ σε άρθρο του υποστηρίζει ότι «ύστερα από 36 χρόνια, οι Ελληνοκύπριοι χάνουν την Κύπρο».

Ο Μπιράντ αναφέρει ότι η Ε.Ε. δεν έχει πια την αντίληψη ότι η ένταξη της Τουρκίας περνά μέσα από τη λύση του Κυπριακού και προσθέτει:

«Οι Ελληνοκύπριοι φίλοι μας ίσως να μην έχουν αντιληφθεί ότι χάνουν το τρένο. Ενώπιόν μας έχουμε τρία σενάρια:

1. Όσο η Τουρκία μένει εκτός Ε.Ε., στην Κύπρο δεν θα υπάρξει λύση. Η Τουρκία, στην περίπτωση αυτή, θ' αρχίσει να εργάζεται για την αναγνώριση της βόρειας Κύπρου, και θεωρείται βέβαιο, ότι σε βάθος χρόνου θα αυξάνεται και ο αριθμός των χωρών που θα αναγνωρίσουν το τουρκικό κράτος.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, μια λύση την υστάτη, δεν πρόκειται να καλύψει τις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

3. Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια λύση μέχρι το 2013. Το σχέδιο Ανάν έχει το ανάλογο υπόβαθρο».

Ο Μπιράντ ισχυρίζεται ότι η προσπάθεια των Ελληνοκυπρίων είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Κύπρο. Και καταλήγει: «Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Οι Ελληνοκύπριοι θέλοντας ή μη, διχοτομούν την Κύπρο. Παράλληλα οδηγούνται στο να χάσουν για πάντα το βορρά. Αυτός είναι ο απολογισμός των 36 ετών».



Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου