Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

πΓΔΜ Συνεχίζονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ


Για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το θέμα της ονομασίας, μίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Η "Μακεδονία", και στη διάρκεια της βελγικής προεδρίας της ΕΕ, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε η Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Έχω πει αρκετές φορές ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν εξαρτάται και τόσο πολύ από την εκάστοτε προεδρία της ΕΕ. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία η προεδρία πρέπει να διευθετήσει, όμως το βασικό θέμα είναι η παρεμπόδιση από τη μεριά της Ελλάδας, εξαιτίας του αιτήματος για αλλαγή της ονομασίας. Εμείς εστιάζουμε σε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, κληθείς να απαντήσει τι μπορεί να αναμένει η πΓΔΜ από τη βελγική προεδρία, αναφορικά με την επιδίωξη της χώρας του να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι την Τρίτη θα συναντηθεί, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Ιβ Λετέρμ, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για θέματα που σχετίζονται με την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου