Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΧΡΟΝΟΥ» Ούτε λέξη για Γκρίζους λύκους, αλλά για …στημένη προβοκάτσια

Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου


Όπως είχε επισημάνει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Ο Χρόνος», σε πολλά χωριά της Ροδόπης έχουν αναγραφεί συνθήματα των Γκρίζων Λύκων και μάλιστα υπογραμμιζόταν ότι οι πρακτικές τους πυκνώνουν στην Θράκη, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας που έχουν δημιουργήσει εδώ, κινείται και δρα με την δική του μεθοδολογία προσπαθώντας να καλλιεργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στο χριστιανικό στοιχείο. Στους προβληματισμούς μας για τη δράση των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη, ενώ θα έπρεπε να πάρουν θέση όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, σύλλογοι και φορείς και όσοι υποστηρίζουν την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή, απαντά το πιο άσχετο όργανο και μη νομιμοποιημένο που κακώς υπάρχει. Η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή μιλά για λογαριασμό της «τουρκικής μειονότητας» όπως απροκάλυπτα αναφέρει σε ένα ασύλληπτο κείμενο που ανακαλύπτει …προβοκάτσιες. Από ποιον και με ποιον εμπνευστή αλήθεια, όταν οι στόχοι των συγκεκριμένων ενεργειών ήταν μόνο χριστιανοί και τα συνθήματα «έξω οι Έλληνες» γράφηκαν στην χριστιανική περιοχή της Αρίσβης.

Για να καταγραφεί το συμβάν δημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση του άτυπου και αποθρασυνόμενου οργάνου που είναι γνωστό ποια φωνή και πολιτική υπηρετεί στην ελληνική Θράκη για να φανεί πως πράγματι καπελώνει την μειονότητα όταν προκύπτει από το πουθενά. Αλήθεια πως διατηρεί ιστοσελίδα και παρουσία, ενώ θα έπρεπε να κλείσει με επέμβαση του εισαγγελέα, αν δεν νομιμοποιηθεί το καταστατικό του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Η Θράκη τους χωρά όλους, κράτος και παρακράτος.

Απύθμενο θράσος, «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βλάπτονται από τέτοιες ενέργειες», λέει η ανακοίνωσή τους

Η ανακοίνωση που αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Χρόνου» αλλά από το κόμπλεξ που έχουν δεν το κατονομάζουν, αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο τοπικός Τύπος τις τελευταίες μέρες ισχυρίζεται πως σε ορισμένα χωριά της Ροδόπης γράφονται στους τοίχους συνθήματα κατά των χριστιανών Ελλήνων συμπολιτών μας. Η «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης καταδικάζει και καταγγέλλει τέτοιου είδους προβοκάτσια. Οι ενέργειες αυτές από οποιονδήποτε και αν πραγματοποιούνται, αποσκοπούν στην διατάραξη της αρμονικής συνύπαρξης των «Τούρκων» και Ελλήνων της περιοχής μας. Οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» που βλάπτονται από τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι αδύνατον να αποδεχθούν αυτές τις προκλήσεις. Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, δηλώνει πως είναι κάθετα αντίθετη σε προκλητικές τοιχογραφίες, προκηρύξεις και άλλες συναφείς ενέργειες που στοχοποιούν τους Τούρκους και τους Έλληνες της περιοχής με απώτερο σκοπό την αποσύνθεση της ενότητας και διατάραξη της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο αυτών σύνοικων στοιχείων. Η «Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» ελπίζει να συλληφθούν το συντομότερο δυνατό οι δράστες που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού στοιχείου». Να ποιοι φαίνεται ότι διαχωρίζουν και διασπούν τα σύνοικα στοιχεία, τις πληθυσμιακές ομάδες που έμαθαν χρόνια να συμβιώνουν χωρίς διαχωριστικές γραμμές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου