Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ιράκ: 22 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις


Θρησκευτική διαμάχη μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών
Στους 22 ανήλθαν οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Ιράκ. 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από ένα σιιτικό τέμενος της Βαγδάτης, ενώ 7 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Σαμάρα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την αστυνομία.
MAHMOUD AL-SAMARRAI / AFPMAHMOUD AL-SAMARRAI / AFP
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στην βορειοδυτική περιοχή της Βαγδάτης Γκράιαατ οι φρουροί που βρίσκονταν στην έξοδο σιιτικού τεμένους σταμάτησαν μια γυναίκα, η οποία πυροδότησε τότε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί, ενώ βρισκόταν μεταξύ των πιστών που έφευγαν από το τέμενος. Συνήθως οι επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονται από την Αλ Κάιντα.
 
Παράλληλα, 7 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Σαμάρα, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης και αποτελεί μία από τις πόλεις στις οποίες οι σουνίτες διαδηλώνουν από το Δεκέμβριο κατά της ελεγχόμενης από τους σιίτες κυβέρνησης του Ιράκ.
 
Χθες ο σουνίτης ηγέτης Άντναν αλ Μουχάνα απηύθυνε έκκληση στους σουνίτες να κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αιγυπτίων.
 
"Οι διαδηλώσεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Ούτε οι εκλογές ούτε τα όπλα μπορούν να το κάνουν αυτό", δήλωσε ο Μουχάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου