Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μόσχα και Λευκωσία κατέληξαν σε προσχέδιο συμφωνίας για το δάνειο

ΚΥΠΡΟΣ, ΔΑΝΕΙΟ
Μόσχα και Λευκωσία έχουν καταλήξει σε προσχέδιο συμφωνίας αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου, που παραχωρήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2011, αποκάλυψε ο Ρώσος πρέσβης Βάσεσλαβ Σούμσκι, σε συνέντευξη σε καθημερινή εφημερίδα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη η αποπληρωμή του χρέους των 2,5 δισ. ευρώ θα αρχίσει το 2021 αντί το 2016 και το επιτόκιο θα μειωθεί από το 4,5 στο 2,5%.
Ο κ. Σούμσκι, αν και εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Eurogroup λήφθηκαν εν μια νυκτί, χωρίς να ενημερωθεί ή να ζητηθεί η θέση της Μόσχας, εντούτοις διαβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι επενδυτές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Υποδεικνύει, συναφώς, ότι η επιλογή της φυγής από το νησί θα κοστίσει πολύ περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζει τη βεβαιότητα ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει ξανά στον στέρεο δρόμο της ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εκφράζει τη βεβαιότητα για εξελίξεις εντός του φθινοπώρου, καθώς και την εκτίμηση για επανέναρξη των συνομιλιών τον Οκτώβριο.
Ο κ. Σούμσκι χαρακτηρίζει ως τεράστιες τις προοπτικές της Κύπρου στον τομέα των υδρογονανθράκων και δηλώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Gazpom Bank και άλλα οικονομικά ιδρύματα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου