Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Στα ύψη το πετρέλαιο


Αναταραχή στη Μέση Ανατολή χωρίς άνοδο του πετρελαίου δεν γίνεται. Τα γεγονότα στην Αίγυπτο επιβεβαίωσαν τον κανόνα και οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των τιμών του μαύρου χρυσού.
 Τα συμβόλαια του πετρελαίου παράδοσης Αυγούστου του αργού ξεπέρασαν τα 100 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2012. Το αργό πετρέλαιο τύπου light sweet των ΗΠΑ (West Texas Intermediate) και το διεθνές ισοδύναμό του (Brent) έκλεισαν με άνοδο 1,42% και 1,57% στα 101,02 και 105,57 δολάρια το βαρέλι.
Σε μια μέρα που είχε πραξικόπημα στην Αίγυπτο, ντόμινο υπουργικών παραιτήσεων στην Πορτογαλία, απρόσμενη άνοδο του εμπορικού ελλείμματος (στο χειρότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012) και κατώτερη του αναμενομένου επέκταση του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, η Wall Street έπαιρνε τον ανήφορο, με το δείκτη Standard&Poor's 500 να κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Οι κακές γλώσσες λένε πως οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με τις 188.000 νέες θέσεις εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών ADP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου