Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Και «με τον αστυφύλαξ» και «με τον χωροφύλαξ» ο μουσουλμανικός κόσμος


Το τέλος του πολιτικού Ισλάμ είδε ο πρόεδρος της Συρίας στην ανατροή του Μόρσι, ενώ η Τουρκία ήταν από τις λίγες χώρες που αμέσως μίλησε για απαράδεκτο «πραξικόπημα».
Η περίληψη αυτού που γίνεται στην Αίγυπτο είναι η πτώση του λεγόμενου πολιτικού Ισλάμ, φέρεται να δήλωσε ο Ασαντ στην εφημερίδα «αλ Θάουρα». Στη Συρία, οι ισλαμιστές έχουν εξεγερθεί και πολεμούν για την ανατροπή του. Με το μέρος τους έχει ταχθεί η Τουρκία, η οποία μένει τώρα ουσιαστικά η μόνη χώρα που θεωρείται ότι υιοθετεί το πολιτικό Ισλάμ. Ο υπουργός της των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανατροπή του Μόρσι με «στρατιωτικό πραξικόπημα». Ο Νταβούτογλου κάλεσε τις νέες αιγυπτιακές αρχές να απελευθερώσουν το συντομότερο δυνατό τον ανατραπέντα πρόεδρο και τους συνεργάτες του.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας συνεχάρη το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου. Οι χώρες του Κόλπου στην ουσία αναγνώρισαν τη νέα ηγεσία της χώρας. Τα ΗΑΕ εξέφρασαν ικανοποίηση. Ο νέος εμίρης του Κατάρ έστειλε συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της Αιγύπτου. Το Κατάρ, όμως, ήταν από τους πιστούς συμμάχους των Αδελφών Μουσουλμάνων και είχε υποσχεθεί στον ανατραπέντα Μόρσι βοήθεια με επενδύσεις 21 δισ. ευρώ σε πέντε χρόνια. Τώρα όλα είναι στον αέρα. Στο Κουβέιτ οι υποστηρικτές του Μόρσι κατήγγειλαν την ανατροπή του. Στους «απέναντι» το Ιράν, ανώτερο κοινοβουλευτικό στέλεχος του οποίου περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Μόρσι απέτυχε να κερδίσει το στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου