Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Νταβούτογλου: Ο Άσαντ κάνει “εθνική εκκαθάριση”


Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία εξέφρασε εκ νέου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορώντας τον Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έχει περάσει πλέον στο «Σχέδιο Β», στον πόλεμο κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης, το οποίο υποστηρίζει συνίσταται στην «εθνική εκκαθάριση» σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ ΝταβούτογλουΟ Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ ΝταβούτογλουΜιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι “το Σχέδιο Β είναι μία στρατηγική που βασίζεται στη διάνοιξη μίας ζώνης κι ενός διαδρόμου για ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα και σχετίζεται με μία διαδογματική σύρραξη”.
Όπως προειδοποίησε πρόκειται για ένα “πολύ επικίνδυνο παιχνίδι” καθώς εκτιμά πως γιατί “μπορεί να σπείρει σύγχυση στον Λίβανο κι ενδέχεται να δημιουργήσει μία κουλτούρα ρεβανσισμού στους σουνίτες”, οι οποίοι αποτελούν το 80% του πληθυσμού και πλειοψηφία των στασιαστών κατά του Άσαντ.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι τόνισε ότι “εκείνο που μας ανησυχεί στην υπόθεση της Μπανιάς είναι η μετάβαση σε μία στρατηγική εθνικών εκκαθαρίσεων σε μία περιοχή από τη στιγμή που δεν είναι δυνατός ο έλεγχος του συνόλου της χώρας”.
Υπενθυμίζεται ότι στη Μπανιάς, στη δυτική Συρία, βρέθηκαν τουλάχιστον 62 πτώματα το περασμένο Σάββατο μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν δυνάμεις του Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου