Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Πέντε νεκροί από εκρήξεις και συγκρούσεις

Αίγυπτος: Πέντε νεκροί από εκρήξεις και συγκρούσεις
Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το απόγευμα κοντά σε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στη χερσόνησο του Σινά, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού Nile, τρεις "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Η τηλεόραση ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ελ Αρίς του βόρειου Σινά, όπου τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, έχουν κλιμακωθεί η ένταση και οι βίαιες ενέργειες, κυρίως εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών.
Νωρίτερα σήμερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο στρατιώτες, επίσης στο Ελ Αρίς.
Από τις αρχές του μήνα στο Σινά έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά περίπου 30 στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες. Ο στρατός, που εντείνει την παρουσία του και τις επιχειρήσεις του στην περιοχή, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι στην περιοχή αυτή έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις δέκα τζιχαντιστές.
Το Σινά κατοικείται, κυρίως, από βεδουίνους, οι σχέσεις των οποίων με την κεντρική κυβέρνηση είναι κατά παράδοση τεταμένες. Την τελευταία περίοδο επίσης στην περιοχή δραστηριοποιούνται ολοένα και πιο έντονα ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, που την χρησιμοποιούν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου