Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ένατη μέρα βομβαρδισμών στην πόλη Χομς

Ένατη μέρα βομβαρδισμών στην πόλη Χομς
Για ένατη διαδοχική ημέρα συνεχίζουν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς συνοικιών της πόλης Χομς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Το 60% ως 70% της συνοικίας Χαλντιγιέ έχει καταστραφεί, τα περισσότερα σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, σημειώνοντας πως «οι συνοικίες της παλιάς Χομς έχουν μεταβληθεί σε ερείπια».

«Η καταστροφή των πολιορκημένων συνοικιών της Χομς γίνεται με συστηματικό τρόπο. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο βομβαρδίζονται ώστε οι κάτοικοι και οι επαναστάτες να υποχρεωθούν να φύγουν», ανέφερε.

«Παντού στη Συρία, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι αρχαιολογικοί χώροι υφίστανται καταστροφές, αλλά το επίπεδο καταστροφής της Χομς είναι το πιο υψηλό», υποστήριξε ο ίδιος.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν σήμερα τις συνοικίες Χαλντιγιέ (βόρεια Χομς) και Χαμιντιγιέ (στο κέντρο της πόλης) με όλμους, ρουκέτες και πυροβόλα αρμάτων μάχης.

Παράλληλα μάχες ανάμεσα σε αντάρτες από τη μια και τα στρατεύματα του καθεστώτος που έχουν τη βοήθεια "ενόπλων" από την άλλη, συνεχίζονται στην περιφέρεια της Χαλντιγιέ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη Δαμασκό η αεροπορία πραγματοποίησε τρεις επιδρομές στην ανατολική συνοικία Τζομπάρ, ενώ ρουκέτες έπληξαν το παλαιστινιακό στρατόπεδο του Γιαρμούκ, σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας.

Χθες Σάββατο 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών μέσα στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου