Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ "ΒΟΣΚΟΣ" ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!



Στον Ανακριτή Αμαλιάδας πρόκειται να μεταφερθεί ο 27χρονος Αλβανός ο οποίος και καταζητείτο ως μέλος της σπείρας που διέπραξε στις 31 Μαΐου την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε βενζινάδικο στην περιοχή της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης στην Ηλεία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 63χρονου ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στην περιοχή της Νεράιδας Κοζάνης με επεισοδιακό τρόπο από τους αστυνομικούς του Τμήματος Σερβίων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, οι οποίοι σε συνεργασία και με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, έφθασαν στα... ίχνη του 27χρονου.
Το... νέο επάγγελμα του νεαρού, ήταν βοσκός. Και σε κτηνοτροφική μονάδα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν πλησιάσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τράπηκε σε φυγή και προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από πυκνή βλάστηση σε δύσβατη περιοχή.
Για κακή του τύχη όμως, εντοπίστηκε μετά από λίγη ώρα και συνελήφθη αφού προέβαλε, όμως σθεναρή αντίσταση.
Αρχικά θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής και στη συνέχεια θα μεταφερθεί μέχρι και την Ηλεία προκειμένου να απολογηθεί για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Μεταξύ των κατηγοριών που του έχει απαγγελθεί είναι: ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα ληστείας, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου «περί Όπλων», πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Όπως ανέφεραν στο PatrasTimes, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία, η συμβολή της ηγεσίας και των αστυνομικών της Α.Δ. Κοζάνης στον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού ήταν σημαντική και θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξιχνίαση της υπόθεσης.
Η χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
Χθες (03-07-2013) τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν στη Νεράιδα Κοζάνης 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων καθώς και δύο ημεδαπούς (54 και 46 χρονών) στα Σέρβια Κοζάνης, για παράνομη απασχόληση.
Συγκεκριμένα, χθες (03-07-2013) το βράδυ, στη Νεράιδα Κοζάνης, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για: ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα ληστείας, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου «περί Όπλων», πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Ο 27χρονος εντοπίστηκε στη Νεράιδα Κοζάνης να εργάζεται ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα συνιδιοκτησίας των δύο συλληφθέντων ημεδαπών, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Αντιλαμβανόμενος την προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, τράπηκε σε φυγή και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο και τη βλάστηση της περιοχής κρύφτηκε προσωρινά, ενώ στη συνέχεια αφού εντοπίστηκε συνελήφθη, αντιστεκόμενος σθεναρά.
Σε βάρος του 27χρονου που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσε και Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. την 1η Ιουνίου για την εξάρθρωση της σπείρας
Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από οκτώ υπηκόους Αλβανίας (επτά άνδρες και μια γυναίκα), η οποία διέπραττε κατ' εξακολούθηση ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (23-6-2013) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 23 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας άλλων πέντε μελών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ενός 27χρονου, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο.
Επισημαίνεται ότι δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 39 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί πριν τέσσερις μήνες περίπου μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στις Καμάρες Αιγίου, και είναι προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας (σχετικό το από 22-2-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι οι οκτώ Αλβανοί, τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση ένοπλες ληστείες με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης της εγκληματικής ομάδας είναι ότι τα μέλη της κατά την τέλεση των ληστειών, έφεραν βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία και να πυροβολήσουν με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των θυμάτων τους.
Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από την ανάλυση και τη σύνθεσή τους, εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι και η μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις, ενώ διακριβώθηκε ο τρόπος δράσης τους ( modus operandi ).
Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών-κλοπών, στις τρείς από τις οποίες οι δράστες πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος των παθόντων, τραυματίζοντας θανάσιμα σε μία από αυτές, έναν 63χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Αναλυτικότερα:
Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 63χρονου βενζινοπώλη, που είχε τελεστεί την 31-5-2013 στη Κάτω Παναγιά Ηλείας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας στο πρατήριο υγρών καυσίμων του.
Εξιχνιάσθηκε ληστεία που είχε τελεστεί την 2-2-2013 το βράδυ, στη Γαστούνη, όπου οι δράστες με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν 55χρονο ημεδαπό έξω από την οικία του και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα προς εκφοβισμό, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ.
Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που είχε τελεστεί την 18-2-2013, αργά το απόγευμα σε ασφαλιστικό γραφείο στη Γαστούνη, όπου οι δράστες με τη απειλή πιστολιού και ενός μεταλλικού λοστού, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ, ένα ρολόι και δύο κινητά τηλέφωνα.
Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ληστείας πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είχε τελεστεί την 25-2-2013 αργά το απόγευμα, στη Γαστούνη Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δράστες πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος 26χρονου υπαλλήλου.
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη οικίας, που είχε τελεστεί την 3-5-2013 το βράδυ στο Κάστρο Κυλλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 1000 ευρώ περίπου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον 46χρονο παθόντα και πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.
Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ένοπλης ληστείας σε οικία, που είχε τελεστεί στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω ήχησης του συστήματος συναγερμού.
Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν ληστεία και σε χρηματοπιστωτικά καταστήματα της περιοχής.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πειραιώς για παρόμοια αδικήματα, ενώ τόσο αυτός όσο και ο 23χρονος συνεργός του είχαν εισέλθει λάθρα στη χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, έως τώρα έχουν κατασχεθεί τα εξής: Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikov, δύο λοστοί, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο διάπραξης αδικήματος και πληθώρα καρτών sim.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της κλοπής και της κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων και πολεμικού τυφεκίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. Την προανάκριση και τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου