Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ > Έφοδος ισλαμιστών υποστηρικτών του Μόρσι στο αρχηγείο του Στρατού – Τρεις νεκροί (Vid-upd)


«Εξ εφόδου «επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι  ισλαμιστές οπαδοί της μουσουλμανικής αδελφότητας με αποτέλεσμα να «γράφουν» τρεις νεκρούς.
Η επίθεση των ισλαμιστών έγινε στο αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς  όπου κρατείται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου φρουρούμενος από εκατοντάδες στρατιώτες.

Το κτίριο του αρχηγείου βρίσκεται στα περίχωρα του Καίρου και οι διαδηλωτές οι οποίοι ήταν αρκετές χιλιάδες, δεν σταμάτησαν ούτε και όταν οι δυνάμεις ασφαλείας και ο Στρατός της Αιγύπτου προσπάθησαν να τους αναχαιτίσουν στην αρχή με προειδοποιητικές βολές.
Των προειδοποιητικών βολών όμως ακολούθησαν στη συνέχεια; βολές «κατά ριπάς»μέσα στο πλήθος με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να σκοτωθούν και αρκετά άλλα να τραυματισθούν.
Νωρίτερα χιλιάδες ισλαμιστών διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία του Καίρου για να διαμαρτυρηθούν για το  κίνημα του Στρατού και την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι.
Τα μέρη που είχαν συγκεντρωθεί οι ισλαμιστές ήταν κύρια το πανεπιστήμιο του Καίρου, το τζαμί του Istiqama το οποίο βρίσκεται κοντά στην πλατεία της Σφίγγας (Giza Square) όπως και στα περίχωρα της Ηλιούπολης, που δεν βρίσκονται μακριά από το προεδρικό Μέγαρο όπως τέλος και στο προάστιο  Nasr όπου και το κτίριο του αρχηγείου της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου