Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άσαντ: Μόνη απειλή μια εξωτερική στρατιωτική επέμβαση

Άσαντ: Μόνη απειλή μια εξωτερική στρατιωτική επέμβαση
Μονάχα η προοπτική μίας άμεσης στρατιωτικής επέμβασης ξένων δυνάμεων, την οποία χαρακτήρισε μακρινή, θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στη Συρία, δήλωσε ο σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στη φιλοκυβερνητική συριακή εφημερίδα Αλ Θαούρα, η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Συρίας σημείωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα επιβιώσουν του εμφυλίου πολέμου, έχοντας αντέξει όλα όσα οι εχθροί του έκαναν για να τον ανατρέψουν.
«Αυτός ήταν ο στόχος τους, να πλήξουν τις υποδομές μας, να πλήξουν την οικονομία μας και να δημιουργήσουν το απόλυτο κοινωνικό χάος ώστε να γίνουμε ένα αποτυχημένο κράτος», σημείωσε ο κ. Άσαντ, αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς.
Ο μοναδικός παράγοντας που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αντοχή της κυβέρνησης, είπε ο κ. Άσαντ, είναι η άμεση ξένη επέμβαση.
Αλλά όπως σχολίασε ο ίδιος, κάτι τέτοιο είναι απίθανο εξαιτίας των αντικρουόμενων απόψεων των ξένων δυνάμεων σχετικά με το κίνημα της αντιπολίτευσης στο οποίο ολοένα και εντάσσονται ένοπλοι ισλαμιστές.
«Χρησιμοποίησαν κάθε υλικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό μέσο που διαθέτουν. Η μοναδική επιλογή που έχουν είναι η άμεση, ξένη επέμβαση. Αλλά υπάρχει διστακτικότητα και άρνηση για επέμβαση από τις περισσότερες χώρες, επομένως αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο με αποφασιστικότητα και συναίσθηση, δεν έχουμε τίποτε περισσότερο να φοβηθούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας.
«Ο συριακός λαός παρέμεινε ενωμένος με κάθε έννοια της λέξης. Γίνεται μία έκρηξη και μέσα σε λίγα λεπτά αφότου καθαρίσουν το σημείο, η ζωή επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Πηγαίνουν στη δουλειά ακόμη κι αν περιμένουν τις ρουκέτες των τρομοκρατών και τις τρομοκρατικές εκρήξεις και τις επιθέσεις αυτοκτονίας ανά πάσα στιγμή», κατέληξε ο κ. Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου