Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Και δεύτερος κρατούμενος «Χ» σε φυλακή του Ισραήλ

Και δεύτερος κρατούμενος «Χ» σε φυλακή του Ισραήλ
Υπό συνθήκες μυστικότητας κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ισραήλ ένας ακόμη φυλακισμένος, μετά τον Μπεν Ζίγκιερ, τον αυστραλο-ισραηλινό πράκτορα της Μοσάντ που αυτοκτόνησε στο κελί του.

Η ύπαρξη και δεύτερου κρατούμενου στην ίδια φυλακή προέκυψε από τα στοιχεία για τις συνθήκες αυτοκτονίας του Ζίγκιερ, που δημοσιεύουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ο δεύτερος κρατούμενος «Χ» του οποίου η ταυτότητα και η εθνικότητα δεν διευκρινίζονται, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κελί πλήρους απομόνωσης κοντά στο κελί του Ζίγκιερ, ο οποίος επίσης αποκαλείτο κρατούμενος «Χ» και βρέθηκε απαγχονισμένος τον Δεκέμβριο του 2010.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν ο δεύτερος κρατούμενος παραμένει ακόμα στη φυλακή, ούτε ποιες κατηγορίες εκκρεμούν σε βάρος του.
Ο δικηγόρος Αβίγκντορ Φέλντμαν που είχε επισκεφθεί τον Μπεν Ζίγκιερ πριν από τον θάνατό του και ο οποίος έχει ειδικότητα σε υποθέσεις υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε ότι οι κρατούμενοι που κατατάσσονται στην κατηγορία «Χ» έχουν τρία κοινά στοιχεία:
«Είναι όλοι Ισραηλινοί, εργάζονταν σε θεσμούς που έχουν σχέση με την ασφάλεια και οι δραστηριότητές τους καλύπτονται από το απόρρητο και ότι η κράτησή τους μαρτυρά την αποτυχία των θεσμών αυτών που δεν υπήρξαν ικανοί να εμποδίσουν τα αδικήματα για τα οποία κρατούνται οι πράκτορες αυτοί», δήλωσε ο Φέλντμαν στο ραδιόφωνο του στρατού.
Η ύπαρξη ενός δεύτερου κρατούμενου «Χ» αποκαλύφθηκε μετά την άρση της λογοκρισίας όσον αφορά τη δικαστική έκθεση για τον θάνατο του Ζίγκιερ. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η μια από τις τρεις τοποθετημένες κάμερες στο κελί του Ζίγκιερ δεν λειτουργούσε και ότι κανένας φρουρός δεν βρισκόταν στην αίθουσα ελέγχου των καμερών παρακολούθησης την στιγμή που απαγχονίστηκε.
Ο Ζίγκιερ φέρεται να είχε δώσει πληροφορίες στη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου όταν εργαζόταν για την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Μοσάντ, δίνοντας τα ονόματα τουλάχιστον δύο πληροφοριοδοτών του Ισραήλ, είχε γράψει τον Μάρτιο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου