Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αυξήθηκαν κατά 31% οι θανάτοι των αμάχων στο α' εξάμηνο του 2010




Κατά 31% σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε το α' εξάμηνο του 2010 ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, μέσα σε έξι μήνες σκοτώθηκαν 1.200 πολίτες και άλλοι 1.997 τραυματίστηκαν.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί τους Ταλιμπάν, σημειώνοντας ότι εκείνοι ευθύνονται για την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας στη χώρα.

Όμως, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές δυνάμεις να μην εξαπολύουν «τυφλά» χτυπήματα, αφού κάθε απώλεια αμάχου πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις των ανταρτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του διοικητή των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους: «Ο θάνατος αμάχων Αφγανών πολιτών υπονομεύει τον στόχο μας».

Όπως μεταδίδει το BBC, δικό τους «κώδικα συμπεριφοράς», που απαγορεύει τα χτυπήματα κατά αμάχων, έχουν εκδώσει και οι Ταλιμπάν.

Μικρή αύξηση στον αριθμό νεκρών, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, δείχνουν και τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν. Ο οργανισμός, όμως, υποστηρίζει πως ο αριθμός των νεκρών από ΝΑΤΟϊκές επιδρομές έχει μειωθεί στο μισό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου