Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Το Βιετνάμ διαψεύδει «πυρηνική» συνεργασία με ΗΠΑ

Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι «έχουν αρχίσει» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την διμερή συνεργασία στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Το Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι δεν έχει ακόμη αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους όρους υπό τους οποίους θα λάβει πυρηνικά καύσιμα και τεχνολογία, παρότι η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Το Βιετνάμ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη διεξάγει διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία με σκοπό την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νγκουέν Φουόνγκ Νγκα.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το Βιετνάμ--με το οποίο είχε εμπλακεί σε πόλεμο στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου--για την πυρηνική τεχνολογία για ειρηνική χρήση, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα επιτρέψει στο Χανόι να εμπλουτίζει ουράνιο, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι είπε ότι στη συμφωνία δεν προβλέπεται συμμετοχή της Κίνας, γείτονος και συμμάχου του Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ επιδιώκει να καταστήσει την πυρηνική ενέργεια βασική πηγή του ηλεκτρισμού που καταναλώνει και τον Ιούνιο ανακοίνωσε την επέκταση του πυρηνικού του προγράμματος--σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία οκτώ πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια τα επόμενα 20 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου