Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Επίδειξη δύναμης από το Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί ανακοίνωσε ότι η χώρα του πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών και άλλων πυραύλων, γεγονός που είχε προαναγγείλει στις αρχές της εβδομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυραυλικές δοκιμές γίνονται μόλις μια ημέρα πριν από την, επίσης προαναγγελθείσα, έναρξη λειτουργίας του –ρωσικής σχεδίασης- πυρηνικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέχρ.

Στην ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδόθηκαν στιγμιότυπα από την εκτόξευση βλήματος εδάφους-εδάφους μικρού βεληνεκούς Qiam («Ανερχόμενος» ) με την επιγραφή «Ya Mahdi» στο πλευρό του, αναφερόμενη στον ιμάμη Μαχντί, έναν από τους 12 ιμάμηδες που οι Σιίτες Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα εμφανιστούν κάποια στιγμή στο μέλλον φέροντας την σωτηρία στην ανθρωπότητα.

Ο Βαχιντί ανακοίνωσε επίσης για τις επόμενες ημέρες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βλημάτων Fateh 110, μαζί με την παρουσίαση νέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραυλακάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μόλις την προηγούμενη εβδομά, είχε γίνει η παραλαβή τεσσάρων μικρών υποβρυχίων των 110 τόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου