Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Το Ισραήλ αρνείται την ανάκριση στρατιωτών του από τον ΟΗΕ

Το Ισραήλ απείλησε σήμερα ότι δεν θα συνεργαστεί με την ομάδα ειδικών των Ηνωμένων Εθνών που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την αιματηρή επίθεση εναντίον διεθνούς νηοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, αν ζητηθεί να ανακριθούν οι στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή.
«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές πως το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί και δεν θα συμμετάσχει σε μια επιτροπή που θα ζητήσει να ανακριθούν οι στρατιώτες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Νιρ Χεφέτζ, μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο.

«Πριν το Ισραήλ ανακοινώσει την συμμετοχή του στην επιτροπή αυτή, είχαμε λάβει εγγυήσεις, στη διάρκεια παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων, ότι η θητεία της επιτροπής αυτής θα είναι δίκαιη, υπεύθυνη και δεν θα θίξει τα ζωτικά συμφέροντα και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις προθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μούν, ο οποίος διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία που δεν θα επιτρέπει στους ειδικούς να ανακρίνουν τους ισραηλινούς κομάντος. «Όχι δεν υπήρξε παρασκηνιακά τέτοια συμφωνία», υπογράμμισε ο Μπαν Κι-μουν.

Εννιά Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση ισραηλινών στρατιωτών εναντίον της νηοπομπής στις 31 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου