Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΑΙ: To T129 καλύτερο από τo… Apache

Σύμφωνα με την ΤΑΙ το νέο επιθετικό ελικόπτερο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι σαφώς καλύτερο από το ελληνικό Apache, καθώς και από οτιδήποτε άλλο παρεμφερές σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΤΑΙ Έμρε Γιαζιτσί, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του επιθετικού ελικοπτέρου Τ129 το οποίο παράγεται στα πλαίσια του τουρκικού προγράμματος ΑΤΑΚ αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2011.

Ο αντιπρόεδρος της ΤΑΙ συμπλήρωσε ακόμα πως ο σχεδιασμός προβλέπει την απόδοση του πρώτου συστήματος στις ένοπλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2013. Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ακόμα πως 9 ελικόπτερα θα αποδοθούν στις δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες για την εσωτερική ασφάλεια με σκοπό να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες τους. Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Ο Ε. Γιαζιτσί, αναφερόμενος στο εν λόγω πρόγραμμα υπενθύμισε πως η ΤΑΙ θα παραδώσει συστήματα τα οποία θα είναι πιστοποιημένα στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει με αυτοπεποίθηση, και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις ελληνικές δυνατότητες, πως το Τ129 διαθέτει ανώτερα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα από το Apache αλλά και το Tiger. Σε γενικές γραμμές ο αντιπρόεδρος της ΤΑΙ ανέφερε πως το ελικόπτερο είναι ανώτερο από οποιοδήποτε παρεμφερές σύστημα το οποίο διατίθεται από άλλους ΝΑΤΟικούς στρατούς, ενώ απαιτεί και λιγότερο προσωπικό για την εκμετάλλευσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου