Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ενίσχυση της αμερικανικής συνοριοφυλακής στις νότιες ΗΠΑ εγκρίνει ο Μπ.Ομπάμα



Με επιπλέον προσωπικό και μέσα ενισχύει η Ουάσινγκτον την συνοριοφυλακή των ΗΠΑ στις πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κύρωσε την Παρασκευή τo σχετικό νομοσχέδιο ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τους μεταναστευτικούς νόμους της Αριζόνα και της Φλόριντα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσληψη χίλιων νέων μελών της συνοριοφυλακής που για να τοποθετηθούν σε «ευαίσθητα» σημεία κατά μήκους των συνόρων με το Μεξικό, αλλά και ενίσχυση του προσωπικού των τελωνειακών Αρχών.

Παράλληλα, προβλέπονται και δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού νέας τεχνολογίας, ιδιαίτερα για την παρακολούθηση των συνόρων με ηλεκτρονικά μέσα.

Κάποιοι Ρεπουμπλικανοί, όπως ο Τζον ΜακΚέιν (κυβερνήτης της Αριζόνα και αντίπαλος του Μπ.Ομπάμα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές) χαρακτηρίζουν καλή αρχή το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν επαρκεί.

Η συγκέντρωση των απαραίτητων κονδυλίων για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής θα γίνει με την αύξηση των χρεώσεων σε εταιρείες με έδρα εκτός ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά προγράμματα βίζας για το προσωπικό τους, όπως το πρόγραμμα Η-1Β (κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Ινδίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου