Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η Ρωσική Αεροπορία παραλαμβάνει εκσυγχρονισμένα MiG-31BM


Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της Ρωσικής Αεροπορίας στρατηγού Αλεξάντερ Ζέλιν στο πρακτορείο ειδήσεων Novosti: «ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών MIG-31BM βρίσκεται σε εξέλιξη με απόλυτη επιτυχία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Το MiG-31BM (κατά ΝΑΤΟ) «Foxhound» υπήρξε η ύστατη προσπάθεια με βάση το MiG-25 και το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, με ρόλο την αναχαίτιση των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών στις αχανείς εκτάσεις της τότε σοβιετικής επικράτειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το MiG-31BM εξοπλίζεται με νέα βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένων έγχρωμων οθονών MFD, ραδιοζεύξεων υψηλών ταχυτήτων διαμεταγωγής δεδομένων και υπολογιστή ελέγχου αποστολών που θα του επιτρέπει να διαφοροποιήσει τον ρόλο του αναλαμβάνοντας και αποστολές αέρος-εδάφους, πιθανότατα με την μεταφορά βλημάτων AS-17 Krypton και δρώντας σαν πλατφόρμα αντι-ραντάρ μεγάλων αποστάσεων.

Το MiG-31BM μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία κατευθυνόμενων πυραύλων Vympel R-73 (AA-11 Archer), R-77 (AA-12 Adder), R-33S (εκσυγχρονισμένων AA-9 Amos) και K-37M (AA-X-13 Arrow).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου